Bekerülési feltételek

Szeretetotthonunkba – a törvényi szabályozás szerint – minden 80. életévét betöltött, rászoruló idős ember bekerülhet, akinek otthonában az önálló életvitel már nem biztosított, de tartós kórházi ápolást nem igényel.

 

80 év alatti kérelmező esetén az intézmény vezetője és a jelentkező háziorvosa köteles megvizsgálni az illető gondozási szükségletét. Amennyiben a részletes, mindenre kiterjedő ( önellátó képesség, egészségi állapot, mentális állapot, szociális körülmények, stb.) vizsgálat napi 4 óránál magasabb gondozási szükségletet állapít meg, tehát az érintett egyén  más személyi gondoskodást biztosító ellátási forma keretén belül nem látható el kielégítően, jogosulttá válik tartós bentlakást biztosító intézményi felvételre.

 

Szeretetotthonunk speciális feltétellel is rendelkezik. Egyházi intézmény lévén  ragaszkodunk adventista hitelveinkhez, ezeket hűségesen megéljük hétköznapjainkban, mégsem kizáró ok, ha a jelentkező nem tagja egyházunknak. Feltétel viszont, hogy az intézmény lakója az intézmény területén nem dohányozhat, szeszes italt nem fogyaszthat.